Chec aromat cu ulei de cocos

Uleiul de cocos Niavis de la Vegis

    Îmi plac mult provocările si am fost foarte incantata când am primit propunerea de a crea o rețetă culinară originală cu ulei de cocos, foloseam uleiul de cocos pentru curățarea si hidratarea tenului dar niciodată nu l-am folosit pentru o prăjitură sau într-un alt scop, asa ca acum creativitatea îmi era pusa la încercare.Nu sunt prea priceputa în a face rețete de prăjituri complicate așa ca am ales sa pregătesc o rețetă simpla,care orice poate sa o pregătească indiferent de nivelul de cunoștințe în gastronomie, este o rețetă simpla si rapida,dar foarte gustoasa.

   Uleiul de cocos  are o plăcută aroma de cocos, nu își schimba proprietățile la temperaturi înalte, este perfect si pentru prăjit. Rețeta mea de chec este foarte simpla dar garantez că o sa fiți încântați de ea, veți observa ca uleiul de cocos ii da o aromă plăcuta si un miros deosebit checului, gustul si mirosul este foarte ușor acceptat si de către copii, fetița mea cea mare a zis ca este cel mai bun chec din lume, chiar mai bun decât checul mâncat în Bulgaria în concediu, unde ne-am desfătat cu multe feluri de chec.

  Ingrediente chec:
Pentru glazura avem nevoie:
   Se bat ouăle cu zahărul până se obține o spumă cremoasă, se adaugă uleiul de cocos, apoi făina amestecată cu praful de copt, la sfârșit se pune apa dacă este prea vârtos aluatul, mie personal îmi place sa fie mai consistent decât moale si pufos, este la libera alegere adăugarea de apa în aluat.Se toarnă compoziția într-o tava unsă cu unt si se tine la cuptor până se rumenește deasupra, eu am ținut la cuptor electric 25 minute la 180 grade. Se lasă la răcit în tava, se scoate si se toarnă glazura deasupra.
Pentru glazură se amestecă zahărul, cacaua si uleiul împreună până se topește zahărul si la sfârșit se adaugă apa fierbinte, se poate orna cu fulgi de cocos pentru un plus de savoare.

  Checul acesta este perfect pentru cafeaua de dimineață sau lângă o cana de lapte seara înainte de culcare, datorita ingredientelor de buna calitate se păstrează bine câteva zile.

Spor la încercat, merită!