Chec aromat cu ulei de cocos
Uleiul de cocos Niavis de la Vegis |
Uleiul de cocos are o plăcută aroma de cocos, nu își schimba proprietățile la temperaturi înalte, este perfect si pentru prăjit. Rețeta mea de chec este foarte simpla dar garantez că o sa fiți încântați de ea, veți observa ca uleiul de cocos ii da o aromă plăcuta si un miros deosebit checului, gustul si mirosul este foarte ușor acceptat si de către copii, fetița mea cea mare a zis ca este cel mai bun chec din lume, chiar mai bun decât checul mâncat în Bulgaria în concediu, unde ne-am desfătat cu multe feluri de chec.
Ingrediente chec:
- 5 oua
- 200 gr zahăr brun
- 2 linguri ulei de cocos
- 50 ml apa
- 300 gr faina
- 1 plic praf de copt
Pentru glazura avem nevoie:
- 3 linguri zahăr brun
- 1 lingura cacao
- 2 linguri ulei
- 1 lingura apa fierbinte
Se bat ouăle cu zahărul până se obține o spumă cremoasă, se adaugă uleiul de cocos, apoi făina amestecată cu praful de copt, la sfârșit se pune apa dacă este prea vârtos aluatul, mie personal îmi place sa fie mai consistent decât moale si pufos, este la libera alegere adăugarea de apa în aluat.Se toarnă compoziția într-o tava unsă cu unt si se tine la cuptor până se rumenește deasupra, eu am ținut la cuptor electric 25 minute la 180 grade. Se lasă la răcit în tava, se scoate si se toarnă glazura deasupra.
Pentru glazură se amestecă zahărul, cacaua si uleiul împreună până se topește zahărul si la sfârșit se adaugă apa fierbinte, se poate orna cu fulgi de cocos pentru un plus de savoare.
Checul acesta este perfect pentru cafeaua de dimineață sau lângă o cana de lapte seara înainte de culcare, datorita ingredientelor de buna calitate se păstrează bine câteva zile.
Spor la încercat, merită!