Brioșe cu brânză de vaci

 
 
   Aveam în frigider niște brânză rămasă de ceva vreme, cumpărasem ultima oara mai multă pentru un chessecake si mi-a rămas, asa ca m-am hotărât sa o folosesc în vreun fel azi, afara fiind o zi ploioasa si cheful de prăjiturit e la el acasă într-o astfel de zi.Trebuia sa fie o rețetă simpla si rapida, bebe meu nu doarme suficient de mult încât sa apuc să si calc hainele, fac mâncare si dulcegării culinare, am dat o căutare rapida pe net si mi-am făcut o idee cam ce as putea face, astfel au luat naștere brioșele mele dulci cu brânză de vaci, perfecte pentru toți membrii familie, chiar si pentru pitica de 1 an si 5 luni.

Ingrediente pentru 15 briose:
- 3 oua
- 175 gr brânză(eu am folosit brânza Pilos, aceea care se găsește la 1 kg, foarte fina si gustoasa)
- 100 gr unt(eu am folosit margarina Unirea pentru prăjituri)
- 100 gr zahar
- 150 gr faina
- jumătate plic de praf de copt
- 2 lingurițe amidon
- esență vanilie sau 1 plic zahar vanilat


Se bat ouăle cu zahărul până devine spuma cremoasă, se adaugă unul tăiat cubulețe si ținut în prealabil la temperatura camerei, se adaugă brânza de vaci si după ce a fost bine mixata cu ouăle se pune faina amestecata cu praful de copt si amidonul, la sfârșit esența.Eu am presărat deasupra fulgi de ciocolata, dar merg perfect si fără.
Se pune timp de 30 minute la cuptorul preîncălzit la 175 grade.

Pofta buna!


Comentarii