Omletă cu avocado
Omleta cu avocado a apărut dintr-o necesitate de a oferi fetitei mai mare o varianta ușor de acceptat a fructului, este o rețetă ușoară, la îndemâna oricui, cred ca si un copil poate sa si-o pregătească singur. Avocado nu trebuie gătit termic pentru ca își pierde toți nutrienti, ca sa aibă un gust plăcut trebuie sa fie bine copt,când am început sa-l consum nu știam cum trebuie sa arate ca sa fie bun pentru consum imediat, acum experimentând știu, în primul rând culoarea coajei trebuie sa fie verde deschis si cu ușoare puncte galbene iar la o apăsare ușoară să fie moale, dacă se regăsesc aceste lucruri fructul este bine copt si se poate consuma imediat.
Rețeta pentru 1 persoana:
- 2 oua
- jumătate avocado
- putin cașcaval
- sare si piper
- ulei măsline sau ulei de floarea soarelui
Se bat ouăle bine si se pun in tigaia cu uleiul încins, se întoarce pe ambele parți, după ce este gata se așează avocado tăiat cubulețe, peste se răzuiește cașcaval si gata de servit.
Sara a mâncat cu mare pofta si a declarat ca este omleta ei preferata. Rețeta asta este perfecta pentru micul dejun atât pentru copii cât si pentru adulți.
Merita încercat.Spor!
Comentarii