Omletă cu avocado

 


   Aveam vreo 30 de ani când am mâncat pentru prima data avocado, acest fruct atât de sănătos si plin de vitamine,dacă știam eu mai repede cât de simplu e sa îl combin în alimentație si ce beneficii iți aduce sănătății.
   Omleta cu avocado a apărut dintr-o necesitate de a oferi fetitei mai mare o varianta ușor de acceptat a fructului, este o rețetă ușoară, la îndemâna oricui, cred ca si un copil poate sa si-o pregătească singur. Avocado nu trebuie gătit termic pentru ca își pierde toți nutrienti, ca sa aibă un gust plăcut trebuie sa fie bine copt,când am început sa-l consum nu știam cum trebuie sa arate ca sa fie bun pentru consum imediat, acum experimentând știu, în primul rând culoarea coajei trebuie sa fie verde deschis si cu ușoare puncte galbene iar la o apăsare ușoară să fie moale, dacă se regăsesc aceste lucruri fructul este bine copt si se poate consuma imediat.
   Rețeta pentru 1 persoana:
- 2 oua
- jumătate avocado
- putin cașcaval
- sare si piper
- ulei măsline sau ulei de floarea soarelui


Se bat ouăle bine  si se pun in tigaia cu uleiul încins, se întoarce pe ambele parți, după ce este gata se așează avocado tăiat cubulețe, peste se răzuiește cașcaval si gata de servit.
Sara a mâncat cu mare pofta si a declarat ca este omleta ei preferata. Rețeta asta este perfecta pentru micul dejun atât pentru copii cât si pentru adulți.

Merita încercat.Spor!

Comentarii