Rață dulce-picanta la cuptor.

   Mare noroc pe mine sa am încă socrii sănătoși și în putere care ne trimit de la țara carne adevărata, fără hormoni de creștere și alte drăcovenii, în ultimul pachet am primit carne de rață, care este destul de pretențioasa, nu se poate găti oricum, carnea este tare si are nevoie de marinare în prealabil. Daca pana acum obișnuiam sa fac varză cu rață sau ciorba, de data asta m-am gândit sa ii dau o noua șansa și sa îmi dovedesc mie ca pot face și altceva cu ea.Asa ca m-am pus sa caut pe internet ceva rețete de marinata, dar la mai toate trebuiau ingrediente pe care nu le aveam in casa, asa ca m-am pus pe improvizat:
    Ingrediente marinata pentru carne de rață:
   -  sucul de la o portocala
   - o lingura miere
   - sare, piper
   - condimente picante, boia iute sau chili(eu am folosit niște fulgi de chili)
   Se tine vreo 2, 3 ore în acest baiț și se pune la cuptor, gustul este absolut demențial, eu sunt mare fana a mâncărurilor dulci-picante.
   Se poate servi cu ce garnitura doreste fiecare, noi am avut orez peste care am pus sosul lasat de la friptura.





Comentarii