Detoxifierea de primăvară, cea mai ușoară varianta.

   
   Odata cu venirea primaverii ne dorim sa "inflorim" si noi, sa fim mai proaspeți, mai energici, mai sănătoși, in concluzie mai frumoși, si cum toate astea nu se obțin doar gandindu-ne, trebuie sa găsim mijoacele prin care sa acționăm pentru a schimba ceva in viata noasta, pentru a ne oferi o stare generala mai buna.
   Ideal ar fi sa incepem sa ducem o viata sănătoasă pe de-a-ntegul, sa mâncăm sănătos, sa facem sport constant, sa avem grija cu ne raportam la situațiile stresante, sa petrecem timp de calitate, cu familia, ideal ar fi sa stam cat mai mult timp in natura.
   Eu am ales sa imi schimb obiceiurile alimentare,si sa fiu deschisa la tot felul de combinații care pana nu demult nu le putem agreea. Unul din obiceiurile mele sănătoase pe care le folosesc in detoxifiere e sucul de sfecla rosie, morcov si mar, aceasta combinație este atat de reușită, încât la noi in familie de la mic la mare, il bea fără nici un fel de reținere.
   Sfecla rosie este cunoscuta pentru beneficiile pe car le ofera ficatului, culoarea rosie numita si betacianina ajuta procesul de detoxifiere, asftel ficatul transforma toxinele periculoase in substante inofensive care ulterior sunt eliminate din corp.
   Toate ingredintele necesare acestui suc sunt extrem de accesibile ca pret, in orice anotimp, deci nu putem sa zicem ca nu ne putem fi sanatosi cu bani putini.
  Eu obișnuiesc sa fac sucul de detoxifiere din următoarele ingredinte, desigur puteți pune cate fructe doriți, in funcție pentru câte persoane pregătiți sau cât doriți sa consumați, gustul e același si efectul de asemenea:
    - 4 bucăți sfecla roșie, mărime medie
    - 5 morcovi
    - 1 mar mare, sau 2 mai mici
    - jumătate de lămâie(optional)
  Eu la pregătesc toate dinainte, sa încerc sa lucrez foarte curat, sfecla rosie are un colorant foarte puternic, daca pătați blatul de bucătărie greu iese culoarea, la fel si pentru obiectele din plactic.Bun, sa purcedem zic!Curățam sfecla si morcovi, ii taiem cubulete,mărul il lasam cu coaja si sâmburi, le punem toate intr-un castron si pregătim storcatorul de fructe, Eu folosesc un storcator de fructe Rohnson, model mai vechi, dar este exceptional, desi il de cand era Sara bebe, adica de vreo 7 ani, inca nu da semne ca vrea sa ne părăsească, stoarce bine, pulpa fructelor este uscata, fără lichid.
  Aveți si câteva poze cu felul in care eu pregatesc fructele si legumele.

Acesta este "bătrânelul" meu foarte util.

Si produsul final, eu in păstrez in frigider si in consum pe parcursul zilei, ideal pana in ora prânzului


    Sănătate la pahar, atât de simplu!

Comentarii