Brioșe cu banane, varianta simpla 😉

   

     Îmi plac mult brioșele, le fac destul de des, se fac ușor, sunt gustoase, copiilor le plac și sunt perfecte pentru pachetul de scoală sau la micul dejun alături de o cana de lapte sau ceai. Rețeta asta obișnuiam sa o fac fără sa pun banane în compoziție, dar având în vedere ca aveam 2 banane foarte coapte și un bebe pofticios în casa m-am gândit sa încerc sa vad ce iese, și astfel a luat naștere aceasta rețetă, pe care cu siguranța o voi repeta.

    Ingrediente pentru o porție(ies cam 20 de bucăți):

  • 3 oua
  • 2 banane bine coapte
  • 150 grame unt
  • 150 grame zahar fin(eu am pus zahar normal)
  • 250 grame faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat(sau esența de vanilie)

    Se mixează ouăle cu zaharul pana devin spuma, se adaugă untul care a stat la temperatura camerei, separat se mixează bananele, pentru mixare puteți folosi un blender sau un mixer, eu am ales mixerul, apoi se adaugă bananele și zaharul vanilat(sau esența) iar la sfârșit faina amestecata cu praful de copt.Se pregătește tava speciala în care am pus hârtiile de brioșe si se umple pe trei sferturi, se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade, se țin pana se rumenesc.
   Eu am ales sa le decorez cu nuca si ornamente, o parte din ele le-am lăsat simple. Dupa ce s-au răcit le păstrez într-o cutie de plastic și le consumam în câteva zile, se mențin foarte bine.






 

Comentarii